Over ons

Kringloopwinkel Deuroe Veuroe is onderdeel van de Coöperatie Nieuwleusen Synergie en werkt uitsluitend met vrijwilligers. Daardoor kan de omzet van de kringloopwinkel ook weer geheel besteed worden aan diverse projecten van Nieuwleusen Synergie. 

     dv1.jpg

Nieuwleusen Synergie heeft als doelstelling om het dorp Nieuwleusen leefbaar (en betaalbaar) te houden voor iedereen. Zij wil dit bereiken door veel meer in het dorp zelf te doen. In de oprichtingsakte uit 2012 staat: “Het (doen) ontwikkelen en (doen) exploiteren van een zelfvoorzienend Nieuwleusen voor een leefbare toekomst met gebruikmaking van duurzame energie en technieken”.

Deze doelstellingen zijn alleen te realiseren als we het samen gaan doen. Samen sta je immers sterk en samen kunnen voordelen behaald worden.
Er zijn mooie initiatieven om invulling te geven aan deze samenwerking. Denk alleen al aan de kringloopwinkel, de zaterdaghulp,  de HaalOeBrengOe vervoerservice, de groentetuin, het glasvezelproject. De voordelen die hier uit voortkomen zullen terugvloeien naar de leden die gezamenlijk de gemeenschap van Nieuwleusen vormen. Kortom: we doen het samen en de baten zijn ook voor ons samen: Deur ons, veur ons.

dv11.jpg    dv4.jpg